Ételek gyorsan, könnyen,egyszerűen, olcsón!

Ha egyszerű recepteket szeretne, olcsón elkészíteni, HA egészséges recepteket szeretne, amiket a fogyókúrás étrendjébe is beiktathat, akkor böngésszen itt kedvére!

 

Bevallom, ennek az oldalnak a tartalma nemcsak saját tapasztalataimra épül, könyvekből, folyóiratokból is kinéztem, mert hiszem, hogy sok háziasszony számára hasznos információ lehet, hogy a jó receptek, ha még se jól sikerül az elkészítésük, hogyan lehet helyre hozni.

Nagyon sok olcsó ételeket, egyszerű recepteket olvashattok, ezek fő alapanyagai a rizs, és a krumpli, ha előző napról marad ilyesmi, nagyon sokféleképpen fellehet használni. Én főleg vitamindús salátákat készítek maradékokból.

ELSÓZOTT HÚSLEVES levéből öntsünk le, ezt másnap felhasználhatjuk főzelékek, levesek felöntéséhez.

Egy nyers sárgarépát reszeljünk meg, egy kávéskanál margarinon néhány percig pirítsuk és annyi vízzel öntsük fel, amennyit a levesből leöntöttünk.

husleves.jpeg

LEÉGETT HÚST úgy tudunk feljavítani, hogy azonnal tiszta edénybe szedjük a húst, friss zsíradékot teszünk alá, és tisztított, 2-3 darabra vágott vöröshagymával, egy szelet kenyér héjával, 1-2 kanál vízzel néhány percig főzzük. /ezek az adalékok magukba szívják az égett szagot/ Majd kidobjuk a hagymát, kenyérhéjat, a szaftot pedig tetszés szerinti fűszerekkel /fokhagyma, köménymag, só, bors .../ utána ízesítjük.

sult_hus.jpeg

A SAVANYÚ TEJBŐLaludtejet készíthetünk. A felforralt, összement tejet pedig élesztős tészták dagasztásához használhatjuk fel. Ha nem fogyott el az aludtej, felfőzve túrót készíthetünk belőle, a savót pedig savanykás ételek felöntéséhez használhatjuk fel.

 

A KISZÁRDT ÉDES SÜTEMÉNYT tegyük tűzálló tálba, locsoljuk meg néhány kanál cukros tejjel és sütőben forrósítsuk át. Esetleg lekvárral, reszelt csokoládéval, feketekávéval ízesített tojáshabbal is megkenhetjük, és nem túl forró sütőben süssük át.

kelt_suti.jpeg

ÉGETT SÜTEMÉNYalját vagy tetejét ne kapargassuk késsel, hanem kihűlés után szeleteljük fel és reszelővel reszeljük le az égett részt.

 

PENÉSZEDŐ BEFŐTTET, lekvárt nem kell kidobni, hanem az üveg tetejéről ujjnyi réteget szedjünk le, a többit pedig főzzük fel, tegyük tiszta üvegbe és mielőbb használjuk fel.

befott.jpeg

A BESZÁRADT LEKVÁRT, befőttet kevés víz hozzáadásával főzzük fel vagy mikrohullámú sütőben melegítsük fel. Az így felolvasztott lekvárt sütemények kenésére használjuk fel.

 

MEGIKRÁSODOTT MÉZET üveggel együtt állítsunk fazékba, a méz magasságáig tötsük fel a fazekat vízzel és lassan melegítsük. Közben a mézet kevergessük. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert elveszti vitamintartalmát és zamatát.

mez.jpeg

Az ECETES PAPRIKA vagy uborka megmaradt levét ne öntsük ki, hanem leszűrve öntsük üvegbe. Saláták savanyítására kitűnően felhasználható.

 

Felhasznált irodalom: "fakanál 96/2"

A leves receptek, és a fogyókúrás étrend alapanyagai a zöldségek, minden fel nem használt kis mennyiségű nyers zöldségfélét tegyünk félre egy kis zacskóba a hűtőszekrénybe, kitünő krémleveseket lehet főzni belőlük.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 33
Heti: 74
Havi: 294
Össz.: 244 615

Látogatottság növelés
Oldal: TRÜKKÖK!!!! elrontott ételek felhasználására
Ételek gyorsan, könnyen,egyszerűen, olcsón! - © 2008 - 2024 - fozesitippek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »