Ételek gyorsan, könnyen,egyszerűen, olcsón!

Ha egyszerű recepteket szeretne, olcsón elkészíteni, HA egészséges recepteket szeretne, amiket a fogyókúrás étrendjébe is beiktathat, akkor böngésszen itt kedvére!

"Szegény ember vízzel főz" - tartja a közmondás, és nem alap nélkül. Régebben a módosabbak, gazdagabb falusiak, vidékiek a húsételeket nem saját levükben, hanem húslevesben, borban, vajban, tejszínben főzték, sütötték. Nyílván az így elkészített ételek sokkal ízesebbek, és egészséges ételek voltak. Ha mégis vízben főztek, akkor a vizet gyakran messze földről, tiszta vízű forrásokból hozták, nyílván így az étel vitamindús, és tisztítókúra szerű.  Míg a szegények kénytelenek voltak beérni a helyben található , gyakran rossz minőségű vízzel.

A mostani falusi konyha sokkal egészségesebb, kevesebb zsiradék felhasználásával készülnek, és a hagyományokhoz való visszafordulást elsősorban a vegyszermentes zöldség-és gyümölcstermesztés, és a régi fűszerek újrafelfedezése jellemzi. Még afogyókúrás étrendbe is beilleszthetőek ezek a fogyókúrás ételek.

Fedezzék fel Önök is a korszerű falusi konyha értékeit, ízeit! Ehhez kívánok sok örömet, és jó főzést!

 

Kaszáslé:

Hozzávalók: Főleg aratáskor, nehéz fizikai munka alkalmával készítették, mert tápláló. kb. 1 kg sertéscsülök, 4 dl tejföl, 5 dkg liszt, 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, bors, ecet.

Ha fogyókúrás ételként akarjuk elkészíteni, akkor a sertéscsülköt hadjuk ki, lehet kapni füstölt ízúű fűszersót, azt használjuk, és húsként sonkaszalámit tegyünk a levesbe.

Elkészítése: A csülköt nagyobb fazékban, 1,5 dl hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a borsot, és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, miíg a hús könnyen leválik a csontról. Sózni nem kell. mert a füstölt csülök elve sós. Ekjkor behabarjuk a liszttel, és a tojással elkevert tejföllel. Tálaláskor a húst feldaraboljuk, rászűrjük a lét, és ecettel ízesítjük. Főzhetünk bele csipetkét, kézi tarhonyát, de friss kenyérrel is nagyon finom, ízletes.

csulok.jpeg

Fojtott burgonya: Egyszerű recept, és olcsón elkészíthető.

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 evőkanál zsír, pirospaprika, só, 2 fej vöröshagyma.

Elkészítése: A megtisztított, apróra vágott hagymát a forró zsíron világosra pirítjuk, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a pirospaprikát. Rátesszük a megtisztított, karikára vágott burgonyát, megsőzzuk, jól átforgatjuk, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Végül fakanállal darabosra törjük.

Sült husokhoz adjuk köretnek. Ugye milyen egyszerű? De ha fogyókúrázik, akkor önmagában, friss salátával fogyasszuk.

 

Reszelt tészta:

Hozzávalók:4 tojás, liszt, fél csokor zöldségzöldje, 2 evőkanál zsír, csipetnyi majoranna, só, bors.

Elkészítése: A tojásokból liszttel és kevés sóval kemény tésztát gyúrunk, majd lereszeljük. A reszelt tésztát tepsiben szétterítjük,és forró sütőben megpirítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kézzel szétmorzsoljuk. A zsírt felforrósitjuk, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldjét, hozzáadjuk a pirított tésztát, megkeverjük, majd ha jól átforrósodott, kevés sós, borsos forró vizet adunk hozzá, majorannával ízesítjük, és puhára pároljuk.

Pörkölthöz adjuk köretnek, de gazdagíthajuk vékony szeletekre vágott házi kolbásszal, így önálló ételként is tálalhatjuk.

A fogyókúrás étrendbe a következőként illesszük bele: paprika, paradicsom cikkeket főzünk bele, és vagy szeletekre vágott cukkinit, vagy padlizsán darabkákat is főzünk bele. Igazi vitamindús étel.

Káposztás egytál étel:

Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 50 dkg savanyú káposzta, 4 nagy fej káposztalevél, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 dkg tejföl, 3 evőkanál zsír, bors, só, kapor.

Elkészítése:A hús szeleteket, csont nélkül, egészen vékonyra kiverjük, majd forró zsíron hirtelen megsütjük. A rizst forró, sós vízben megfőzzük. Visszamaradt zsíton megpároljuk a darált húst, majd hozáadjuk a felkarikázott kolbászt és a megfőtt rizst. Ezzel a keverékkel megtöltjük a hússzeleteket, belecsomagoljuk a nagy káposztalevelekbe, feltekerjük, és ütőfonallal átkötjük. A káposztát forró zsírra tesszük, felengedjük vízzel, az apróra vágott kaporral ízesítjük, beletesszük a hústekercseket, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a káposzta már puha, kivesszük a töltött húsokat, és a káposztát behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A hústekercsekről eltávolítjuk a fonalat.

Ez egy igazi, laktató egyszerű receptek egyike. A fogyást most felejtsük el, és élevezzük az ízek harmóniáját.

Tejföllel és szafttal meglocsolva tálaljuk. Laktató egytál étel.

kaposzta.jpeg

Pásztortarhonya:

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, kb. 60 dkg krumpli, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, só, bors

Elkészítése: A kis kockára vágott szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, majd a tepertőt kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd kivesszük, és ezt is félretesszük. A maradék zsíron megpirítjuk a megtisztított, aprőra vágott hagymát, gyorsan hozzákeverjük a pirospaprikát, rátesszük a megtisztított, feldarabolt krumplit, kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a krumpli félig megfőtt, rátesszük a tarhonyát, megsózzuk, kevés vizet öntünk hozzá, és beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Addig főzzük, míg a vizet teljesen felissza. Végül jól átforgatjuk, és forrón tálaljuk.

Ha egészséges ételeket eszel, főzöl, akkor inkább lecsósan készítsd el, és krumpli helyett, én darabokra vágott patisszont szoktam bele tenni.

tarhonya.jpeg

Parasztos köménymagleves:leves.jpeg

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál köménymag, só.

Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. A szalonnatepertőt kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsírból a liszttel jó sötétbarna rántást készítünk. _amikor éppen barnulni kezd, akkor adjuk hozzá a köménymagot. Végül felengedjük hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és felforraljuk. Lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük a levest, és beletesszük a szalonnatepertőt.

Olcsón elkészíthető, leves receptek egyike.

Forrón tálaljuk, és pirított zsemlekockát adunk hozzá betétnek.

 

Ezek az egyszerű receptek olcsón elkészíthetőek, és a fogyókúrás étrendbe is beilleszthetőek!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 23
Heti: 81
Havi: 287
Össz.: 246 870

Látogatottság növelés
Oldal: Falusi ételek olcsón
Ételek gyorsan, könnyen,egyszerűen, olcsón! - © 2008 - 2024 - fozesitippek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »