Csirkéből készült ételek
A csirke hús zamatos puha, 90% a víztartalma, rostos ezért gyorsan kész kb. 30 perc főzési idő kell neki. Ízletes, nem zsiros, könnyen emészthető és fogyókúrázok számára kitűnő húsfajta. A fogyókúrás ételek olcsón elkészíthető húsfajtája.
Most egy gyors és finom ételt írok le,ami pár perc alatt kész.
Pikáns csirkemell: Csirkemellből készítjük.Energiaszegény, fogyókúrás étel. A húst csíkokra vágjuk, és szeletelt hagymával zsíron lepirítjuk. Amikormár színe van, sózzuk, borsozzuk, persze folyamatosan kevergetjük. Tejfölt teszünk bele, kis mustárt, kis lisztet és erős Pistát, nem kell sok belőle. Vízzel felengedjük amennyi ellepi, és jól kiforraljuk, amíg sűrű nem lesz.
Köretként riszt készítünk, ami szintén fogyókúrás étel. Lepirítjuk kis olajba, ameddig forró nem lesz. Kétszer annyi mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, brossozzu, és kevergetve puhulásig főzzük. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsurgatjuk. A fogyás résztvevői ne pirítsák le olajon, csak sós vízben főzzék meg.
Tálaláskor a tányérra rátesszük a rizst, ráhalmozzuk a csirkemelleket, és petrezselyem zöldel díszítjük.
A következő étel vasárnapi főfogásnak is nagyon jó. Mindenki szeretni fogja. Az egész családnak elegendő lesz és nem kell hozzá nagy munka. Egyszerű receptek közé tartozik.
Gödöllői csirke: Az egész csirkét átnézzük, átmossuk, kívül belül sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel is beszórjuk. Utána hagyjuk hogy a fűszerek átjárják a húst.
Közben elkészítjük a tölteléket. Zsemlés töltelék: Lepirítunk olajon kockára vágott hagymát, utána szeletelt gombát teszünk bele. Petrezselyem zöldet szórunk bele sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk ameddig nem lesz leve. Áztatott zsemlét vagy kenyeret kinyomkodunk, tojásokat adunk hozzá, sót, borsot és a hagymás gombás masszát összedolgozzuk.
A gomba vitamindús, és sok fehérjét tartalmaz. Ha fogyókúrás ételt szeretne, akkor picivel több gombát, és a kenyér barna, teljes kiörlésű legyen, de zabpehellyel is dúsíthatja.
Bele töltjük a csirke hasüregébe, és a bőr alatti részébe. Tepsibe tesszük, és fólia alatt negyven percet sütjük kb. 50 percig, majd a fóliát levéve 10 percet még. Sütés közben locsolgatjuk hogy ki ne száradjon.
Tálalásnál rizst adunk hozzá vagy főzhetünk külön borsót sós vízbe összekeverjük rizzsel és kész a rizi-bizi. Ez a csirkéből készült, egyszerű ételek receptje nagyon egyszerúen, és olcsón elkészíthető.